Ukrasno bilje

Šareni svijet ukrasnih tikvica

Ukrasne tikvice odavno su postale neizostavan ukras brojnih vrtova i balkona. I dok ćete sjeme njihovih „rođakinja“ – jestivih tikvica u trgovini pronaći na policama zajedno s ostalim povrtnim vrstama, ukrasne tikvice pronaći ćete među sjemenjem cvjetnih vrsta.


Vrijeme je za sjetvu maćuhica

Iako su ljetne cvjetne vrste sada u punoj cvatnji i u pogledu na njih ni ne promišljamo o jeseni i zimi, ipak je sada vrijeme kada sjetvom započinje uzgoj cvjetnih vrsta koje će gredice i prozorske sandučiće uljepšavati tijekom jeseni, zime i sljedećeg proljeća.


Penjačicama prikrijte nedostatke u vrtu

Rijetko koja biljna skupina ima toliku primjenu u uređenju otvorenih prostora, kao što ih imaju penjačice. Bilo da želite prekriti kakav ružan zid, ograditi se od neželjenih pogleda sa strane, ili jednostavno želite stvoriti ugodnu hladovinu pod kojom ćete opušteno sjediti, penjačice su uvijek idealan izbor.


Kisela tla idealno su stanište nekim biljkama

Vjerojatno ste negdje pročitali ili se i sami uvjerili kako uzgoj na kiselim tlima predstavlja veliki izazov. Ustvrdivši kako je tlo u vašem vrtu upravo takvo, do danas ste možda odustali od daljnjeg pokušaja uzgoja mnogih vrsta, ili ste se odlučili za korekciju pH vrijednosti tla.


Proljeće u znaku magnolija

Svakog proljeća brojne vrtove preplave milijuni cvjetova ove omiljene cvjetnice. Ovisno o sorti, magnolije su primjenjive u velikim, ali i malim vrtovima, na javnim površinama, posljednje vrijeme čak i u drvoredima.


Sve o sadnji i njezi ruža

Svi oni koji imalo drže do izgleda svog vrta, u njemu imaju posađenu barem pokoju ružu. Kako bi ruže u proljeće i ljeto redovito i obilno cvjetale, potrebno ih je redovito održavati tijekom cijele godine. S nekoliko korisnih savjeta ćemo vam pomoći oko proljetne sadnje i njege ruža.